După o explozie devastatoare care a prăbușit un etaj al unui bloc din Craiova, locatarii au fost lăsați să se întoarcă în locuințele lor, dar doar pe propria răspundere, în lipsa unui document oficial care să ateste siguranța clădirii. Utilajele au curățat ruinele, iar structura a fost parțial securizată, dar autoritățile nu au reușit să ajungă la un acord oficial privind siguranța întoarcerii locatariilor.

Cosmin Gagiu, director la serviciul de asistență socială Craiova, a menționat că, deși Inspectoratul de Stat în Construcții a intervenit pentru demolare și securizare, responsabilitatea reluării vieții în apartamentele respective rămâne neclară. Dan Diaconu, prefectul de Dolj, și Alin Ghioacă, reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcții, au evidențiat neclaritățile și pasarea responsabilității între diferite organe ale statului.

Locatarii, după o zi de așteptări fără rezultate concrete, au decis să-și asume riscurile și să se întoarcă în casele lor, exprimându-și fatalismul și dorința de a fi acasă, în ciuda temerilor legate de siguranța locuinței. Un număr de 43 din cele 50 de persoane afectate de explozie au făcut acest pas, în timp ce pentru 7 dintre ele Guvernul se angajează să aloce fonduri pentru reparații.