Este o nouă zi decisivă pentru Liviu Dragnea. Astăzi este ultima şansă a fostului şef PSD de a ieşi din închisoare.

Reclamă

Judecătorii Înaltei Curți judecă recursul în casație. Acțiunea recursului în casație a fost admis în principiu, iar ÎCCJ îl va dezbate.

Reclamă

Liviu Dragnea se bazează pe mai mulţi factori şi are mari speranţe că astăzi se va decide eliberarea lui.

Într-un document publicat în Monitorul Oficial, se prezintă situaţia pe înţelesul tuturor.

„Se poate observa că fapta pentru care am fost condamnat nu întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma instigării ca formă a participaţiei penale, întrucât fapta de abuz în serviciu a doamnei Alesu Floarea, la care se presupune că aş fi instigat-o, sugerandu-i să le menţină în funcţie pe cele două angajate, nu întruneşte condiţiile de tipicitate ale infracţiunii de abuz în serviciu, aşa cum a fost ea prevăzută de legiuitor. Pe cale de consecinţă, a minori ad maius, ar fi absurd să se reţină în sarcina mea instigarea la o faptă care nu îndeplineşte ea însăşi condiţiile de tipicitate ale infracţiunii incriminate de textul de lege. În plus, în actualul sistem de drept român instigarea neurmată de executare nu se pedepseşte.(…) Mai mult decât atât, vă rog să observaţi că in cazul de faţă, instanţa s-a subrogat practic legii în sine, ridicand la nivelul puterii unui act normativ emis de Parlament, propriile deducţii şi raţionamente juridice”, se arată în în document.

Recursul lui Dragnea se bazează pe felul în care judecătorii l-au condamnat pe Dragnea, potrivit acestuia, nerespectând codul muncii.

Argumentele prezentate de avocați

„Răspunderea disciplinară a angajaţilor poate fi atrasă potrivit prevederilor art.247 din cadrul aceluiaşi act normativ în sensul în care, aşa cum legiuitorul a înţeles să prevadă, angajatorul are dreptul de a aplica sancţiuni disciplinare nu obligația de sancţionare în urma efectuării unei cercetări disciplinare a angajaţilor care nu s-au conformat conduitei pe care trebuiau s-o aibă potrivit normelor prevăzute de Codul Muncii”, se arată în acţiunea semnată de avocatul personal al fostului şef PSD, Flavia Teodosiu.