Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a comentat un reportaj al Recorder privind serviciile secrete de la noi din țară. Iată de dezvăluiri a făcut fostul social-democrat. 

Liviu Dragnea, fostul lider la PSD, eliberat în anul 2022 din închisoare, a comentat un reportaj al publicației Recorder despre serviciile secrete de la noi din țară și a vorbit în special „Doi și-un sfert”. Fostul politician a dezvăluit ce influență are acest serviciu. 

Fostul social democrat a comentat reportajul Recorder, „Puterea din umbră”, despre care spune că pare că e comandat de SRI.  

Liviu Dragnea, dezvăluiri de ultimă oră

„După plecarea lui Virgil Ardelean a început o ofensivă de a prelua controlul asupra DGPI. Când am spus că îmi doresc ca DGPI să fie un partener corect pentru celelalte instituții de justiție am spus pentru că ceea ce dorea Pahonțu era să fie un instrument la comanda lor. Începând cu 2009 am aflat despre aceste lucruri și în fiecare an aveam discuții despre lucrurile astea cu tot felul de oameni”, a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a rupt tăcerea! Fostul lider al PSD aruncă în aer scena politică din România: Viorica Dăncilă a fost...
Colaj Substantial

Liviu Dragnea a vorbit și despre întâmplările de pe scena politică, în vremea când premierul țării era Viorica Dăncilă, la acel moment social-democrată. Fostul social-democrat spune că au fost făcute presiuni la adresa lui Carmen Dan, fostul ministru de Interne, pentru schimbarea șefilor din instituții. Cât despre „Doi și-un sfert” și Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT), Dragnea acuză că cel din urmă este jucăria președintelui, nu al vreunul ministru. 

CSAT, jucăria președintelui

Fostul șef al PSD explică faptul că toată lumea poate să își dea cu părerea în CSAT, însă contează numai ce spune președintele. Acest Consiliu este jucăria președintelui, un fel de „supraguvern” care are în subordine ministerele cu foarte mare importantă,  

„ Măcar ministerul de Interne, mă refer la Jandarmerie, Doi și-un sfert, Ordine Publică, să fie lăsate să funcționeze fără să aibă pe grumaz cizma SRI sau a SPP. Au fost și vor fi tot felul de șmecheri acolo. Să fie lăsați să funcționeze constituțional”, a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea: Dăncilă executa orice comandă de la SRI și SPP

În ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă, cea care a fost premier al României o bună perioadă de timp, Dragnea spune că aceasta a fost un instrument în mâna SRI-ului. El explică faptul că „Doi și-un sfert, Poliția, Jandarmeria, trebuie să primească competențe, suport financiar și logistic, dar și protecție. Aceste instituții, alături de Ministerul Apărării Naționale, sunt cei mai importanți piloni de securitate națională. 

„Era un proiect, dar doamna Dăncilă executa orice comandă de la SRI și SPP”, a declarat fostul șef al PSD. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.