Litoralul românesc își va primi în curând primii turiști. Deși nu va fi la fel de plin că altădată în startul sezonului, hotelierii speră la mai bine.

Reclamă

Litoralul doar pentru o parte din români

Litoralul românesc își va deschide în curând porțile pentru turiști. Conform ultimelor reglementări însă doar un sfert din capacitatea acestuia va funcționa. Massurile de prevenție îi obligă pe hotelieri să se conformeze cel puțîn pentru o perioada determinată. În iunie se vor deschide 1000 de unități de cazare care vor funcționa în condițîi de igienă riguroase. Cel puțin asta au decis în cadrul ultimei întruniri hotelierii și Primul ministru Ludovic Orban. Litoralul va fi deschis pentru acest sezon estival insa  treptat. Contextul actual nu le va aduce prea multe încasări hotelierilor însă aceștia susțîn că sunt pregătiți pentru un an de sacrificiu. unul dintre cei mai mari investitori în turismul românesc, mohammad Murad, vrea să redeschisă la Olimp celebrul complex al stațiunii. Deși criză a bătut și la porțile mari, președintele FPTR, care deține  lanțul hotelier phoenicia Hotels, încă speră în redresarea acestui sector.

”Suntem pregătiți pentru turiști și ne bucurăm că am găsit deschider din partea statului după întâlnirea de ieri. Am vrut să îi redau Complexului frumusețea de altădată. Lucrările pe șantier încă se desfășoară și sperăm să ne putem ocupă în cotinuare de ele. Pot să spun că suntem pe drumul cel bun.” a declarat mohammad Murad, proprietarul Phoenicia Hotels.

 

Litoralul se redeschide insa doar la un sfert din capacitateLitoralul se deschide așadar oficial la 1 iunie. Cele  100 de hoteluri cumulează circa 35.000 de locuri de cazare. Operatorii din turism estimează un grad de ocupare de 25-30%. Acest fapt  însemnă că 8.500-10.000 de turiști se vor caza în prima săptămână din iunie.

„ In prima săptămână din iunie a anului trecut, cea mai mare parte a hotelurilor de pe litoral erau deschise, iar gradul de ocupare era tot de 25-30%. Fiind vorba, însă, de un număr de hoteluri de patru ori mai mare decât al celor care se deschid anul acesta la 1 iunie, firește că și turiștii erau de patru ori mai mulți”, a declarat Anca Nedea, director executiv Organizația Patronală Constanța.