Anchetele desfășurate la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, după acuzațiile grave legate de decesul suspect al aproximativ 20 de pacienți în secția de terapie intensivă, se confruntă cu un impas. Surse din cadrul Digi24 declară că până în prezent nu a fost identificată nicio asistentă medicală care să fi făcut sesizări oficiale privind manipulările acuzate pe dozele de medicamente.

Controversele au izbucnit în urma unei sesizări făcute de directoarea de îngrijiri medicale a spitalului, care a raportat că ar fi fost informată prin telefon despre o reducere intenționată a dozelor de noradrenalină, ceea ce ar fi condus la decesul pacienților între 4 și 7 aprilie. Cu toate acestea, după o serie de declarații ale personalului medical la Parchet și anchete conducute de Corpul de Control al Ministrului Sănătății și de Colegiul Medicilor, nu a fost confirmată existența unei astfel de sesizări direcționate de vreo asistentă în particular.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că se așteaptă la o concluzie oficială cu privire la aceste acuzații, însă până în acest moment, informațiile sugerează că pacienții nu ar fi fost neglijați în privința tratamentului primit. Această informație așteaptă să fie corroborată ulterior de concluzia Corpului de Control al Ministerului Sănătății.