Când corpul primește mai puțină apă decât consumă, deshidratarea se instalează

Semnele că o persoană nu bea suficientă apă, dar și problemele de sănătate ce pot apărea din această cauză sunt următoarele:

Lipsa energiei sau oboseala, care apare ca urmare a deshidratării țesuturilor, făcând să încetinească activitatea enzimatică.

Obezitatea ori greutatea în exces, care apare de multe ori ca urmare a faptului că setea poate fi confundată cu senzația de foame.

Îmbătrânirea prematură, care face ca procentul de 80 la sută lichide, din care corpul unui nou-născut este format, să scadă pe măsură ce se înaintează în vârstă. Dacă nu se consumă suficientă apă, acest proces nu poate fi încetinit, ci accelerat.

Problemele cu tensiunea, din cauza faptului că lipsa apei suficiente face ca volumul de sânge al corpului să nu fie destul de mare încât să poată umple setul întreg de artere, vene și capilare.

Problemele legate de colesterol, deshidratarea făcând ca prea mult lichid să ajungă să fie extras din celule, iar corpul încercând producerea mai mare de colesterol pentru stoparea procesului.