Lionel Messi a semnat contractul cu noua sa echipă. Nu va ajunge în Arabia Saudită, după cum s-a vehiculat.

Lionel Messi a semnat contractul! La ce echipă va juca

După ce a adus Cupa Mondială în Argentica, ca căpitan al echipei naționale, Messi face o mișcare neașteptată. Celebrul fotbalist a renunțat de la campioana Franței, Paris St-Germain. În schimb, a semnat cu o echipă la care nimeni nu se aștepta.

În ultimele săptămâni, au existat mai multe echipe care s-au bătut pentru Messi. S-a crescut că va ajunge în Arabia Saudită, mai exact la echipa Al-Hilal.

Însă în cele din urmă, jucătorul a ales o altă echipă. Va merge în Miami, la americanii de la Inter Miami. Iar banii pe care îi va primi nu sunt deloc puțini. Mai exact, starul va primi nu mai puțin de salariu net anual de 500 de milioane de euro.

Inter Miami este acum așteptată să facă anunțul oficial, după ce Messi va semna oficial cu ei și va începe un nou capitol important din viața lui.

Iar banii pentru Messi nu se opresc aici. Pe lângă salariul colosal, va primi bani și din sponsorizări. Echipa din Miami se pare că a fost dispusă să îi cedeze lui Messi un procent din suma oferită anual de sponsorii principali ai campionatului. Printre aceștia se numără Apple și Adidas, două dintre cele mai mari branduri de pe glob.

De ce a refuzat Messi Barcelona

Printre echipele care s-au bătut pentru Lionel Messi se numără și Barcelona. Însă echipa spaniolă a putut să-i ofere mult prea puțini bani fotbalistului, așa că acesta a refuzat.

Ar fi primit doar 13 milioane de euro, în comparație cu sutele de mii puse la bătaie de celelalte echipe care i-au făcut oferte. Acest lucru se întâmplă din cauza plafonului impus de La Liga, care presupune ca transferurile să fie  maximum 70% din veniturile încasate de club.