Guvernul olandez reduce limita de viteză pe autostrăzii pentru a face față schimbărilor climatice.

Șoferii auto din Olanda vor trebui în curând să încetinească viteza cât mai mult posibil pentru a face totul spre binele schimbărilor climatice. Guvernul olandez a prezentat miercuri un nou pachet pentru schimbările climatice care include o propunere controversată de a reduce limita de viteză în timpul zilei pe autostrăzi la doar 100 km / h (62 mph) de la 130 km / h (80 mph), iar noaptea limita va rămâne aceeași.

Noua limită trebuie să intre în vigoare cât mai curând posibil și va fi una dintre cele mai scăzute limite de viteză din Europa. În Germania, de exemplu, care este o tară vecină, unele secțiuni din autostrăzi nu au deloc limită de viteză. Anul trecut, s-a hotărât luarea unor măsuri urgente pentru reducerea emisiilor. De asemenea, instanța a ordonat guvernului să se asigure că emisiile țării în 2020 vor fi cu cel puțin 25% mai mici decât cele din 1990.

Experții au considerat că limitele de viteză mai mici sunt prielnice pentru reducerea poluării și că dacă șoferii ar avea o conducere ușoară a autovehicolului, nu doar că s-ar evita multe accidente ci și poluarea ar fi mai mică. Această interdicție a limitei de viteză se va aplica cât mai curând posibil.