Limba română nu este limbă oficială doar în România și Republica Moldova. Mai nou, se vorbește limba română și într-un oraș extrem de cunoscut din Europa. Populația de imigranți români este atât de numeroasă în acest oraș, încât autoritățile locale au hotărât ca limba română să devină a doua limbă oficială.
Un oraș istoric din Europa, care este totodată și un obiectiv turistic cunoscut, are drept a doua limbă oficială limba română. De-a lungul timpului, mulți conaționali s-au stabilit acolo. În cele din urmă, autoritățile locale au decis că este cazul ca limba română să devină a doua limbă oficială a orașului, după italiană.
Torino, orașul care a adoptat limba română ca fiind a doua limbă oficială
Torino este frumosul oraș din Italia în care limba română a devenit a doua limbă oficială. În celebra metropolă, la fel ca în celelalte mari orașe din peninsulă, imigranții românii sunt în număr foarte mare.
În perioada 2015 – 2020, populația Italiei a scăzut cu peste o jumătate de milion de locuitori, potrivit datelor date de Institutul național de statistică (Istat). Cu toate acestea, numărul cetățenilor străini care s-au stabilit în peninsulă a crescut. Cea mai mare minoritate este reprezentată de români în această țară, albanezii fiind pe locul doi, la mare distanță.
În jur de 1.2 milioane de români sunt stabiliți în Italia în prezent. Sunt urmați de albanezi, cu doar 441.000, marocani (432.000), chinezi (305.000) și ucraineni (240.000). Conaționalii noștri formează aproape jumătate din numărul total al străinilor, potrivit datelor comunicate de Istat în 2020.
Foarte mulți imigranți români sunt și în Spania, ocupând și aici primul loc la numărul de rezidenți străini. Datele prezentate de guvernul spaniol arătau că în această țară erau 1.079.726 de rezidenți de origine română, la finalul anului 2020. Număr care reprezintă 18,61% din totalul străinilor stabiliți aici. Peste un milion de români sunt stabiliți și în Marea Britanie, dar aici ocupă locul doi ca minoritate, polonezii fiind pe locul fruntaș.
21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii