Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat oficial că Lidia Vadim Tudor va candida pentru funcția de primar al Sectorului 5 din București, preluând astfel ștafeta politică de la tatăl său, Corneliu Vadim Tudor.

Candidatura sa este văzută ca un act de curaj, având în vedere complexitatea problemelor cu care se confruntă acest sector, conform comunicatului de presă al partidului.

Lidia Vadim Tudor are o bogată pregătire academică, cu studii în Jurnalism și Psihologie, și îndeplinește în prezent rolul de redactor-șef al Revistei „România Mare” din 2015. Această numire semnifică intenția AUR de a aduce o schimbare pozitivă în sectorul care se luptă de mult timp cu lipsa investițiilor și infrastructura precară.

Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria Municipiului București, a exprimat încredere în victoria lui Lidia Vadim Tudor, subliniind nevoia de proiecte de dezvoltare și de o administrație care să nu ezite să acceseze fonduri europene pentru îmbunătățirea condițiilor din Sectorul 5. Enache a amintit de situațiile precum școlile închise din cauza ploșnițelor și zonele defavorizate care necesită urgent investiții și proiecte de regenerare.