Cântăreața Lidia Buble a fost trimisă în judecată de către DIICOT, sub acuzația de dare de mită. Artista este acuzată că în luna februarie a acestui an a dat 900 de lei unor agenți de poliție pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de DIICOT

Mai mult, artista ar fi mituit oamenii legii pentru a nu fi amendată că nu avea declarație pe proprie răspundere și a ieșit din casă în timpul nopții.

Conform portalului instanței, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București pe data de 19 februarie. În acest dosar mai sunt judecate încă patru persoane, printre care și cei doi agenți ai Brigăzii de Poliție a Capitalei care ar fi luat mita.

 „Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită”, a transmis, luni, DIICOT, într-un comunicat de presă.  

Chiar dacă în comunicat nu se precizează numele celor acuzați, ele se găsesc pe portalul instanței. Este vorba despre Lidia Buble, Laurenţiu Cristian Ciupercă, Marius Constantin Miulescu, Elena Danila Reznicsek şi Dragos Ştefan Presură.

900 de lei, șpagă pentru polițiști

În rechizitoriul transmis instanței, procurorii DIICOT spun că pe 15 februarie, în intervalul orar 02:32- 03:11, cei doi agenți de poliție din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București au pretins și primit suma de 900 de lei (mită), de la o inculpată pe care au oprit-o în trafic pentru efectuarea unui control de rutină. Conform surselor noastre, este vorba despre Lidia Buble.

 „Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19 (…)”, transmit anchetatorii.

Sfaturi proaste pentru Lidia Buble

Totodată, au anunțat procurorii DIICOT, un alt inculpat este cercetat de oamenii legii pentru săvârșirea infracțiunii la dare de mită.

Mai clar, în seara respectivă din februarie, Lidia Buble a sunat o persoană pentru a-i cere sfaturi în legătură cu ce să facă pentru a nu fi sancționată. Respectivul i-ar fi spus artisteia să ofere sume de bani cu titlul de mită, cuprinse între 300 de lei și 200 de euro către agenții de poliție.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.