Liderii ţărilor G7, grupul celor mai avansate economii democratice, au exprimat o condamnare fermă a atacului Iranului asupra Israelului, promițând să depună eforturi pentru a împiedica o eventuală escaladare regională incontrolabilă. Această poziție a fost stabilită în urma unei reuniuni de urgență convocate de Italia, țara care deține președinția rotativă a G7, ca răspuns la atacul iranian cu drone și rachete asupra Israelului.

Într-o declarație emisă, liderii G7 au cerut Iranului să demonstreze reținere și au avertizat că sunt pregătiți să ia măsuri suplimentare pentru a preveni alte inițiative destabilizatoare. Președintele american Joe Biden a subliniat că Statele Unite nu vor susține o contraofensivă a Israelului împotriva Iranului, în timp ce Iranul motivase atacul ca răspuns la o presupusă acțiune israeliană în Siria care a dus la moartea unor comandanți iranieni.

Liderii G7 s-au angajat de asemenea să colaboreze pentru o încetare imediată și durabilă a focului în Gaza, după luni de conflict. Cu o întâlnire a miniștrilor de externe a G7 programată în perioada 17-19 aprilie pe insula italiană Capri, grupul exprimă solidaritate și sprijin total față de Israel și poporul său și reafirmă angajamentul față de securitatea națională a Israelului.