Liderii Alianței Dreapta Unită (ADU) și-au exprimat nemulțumirea față de rezultatele exit-poll-urilor de la alegerile locale. Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că au existat multe nereguli și că nu înțelege „unde au dispărut anumite partide care făceau pragul, gen PUSL”.

Drulă a subliniat că ADU a câștigat alegerile pentru primari la București și Timișoara, precum și la Sectoarele 1 și 2. „Vreau să încep prin a mulțumi românilor care și-au pus speranța în singura forță de dreapta autentică. Vreau să îi felicit pe toți și, în special, pe cei care au votat pentru câștigarea bătăliei în București. Am câștigat și în Timișoara. Următoarele sunt toate orașele mari din România, unde colegii noștri sunt atenți. Am câștigat și în Sectorul 1 și Sectorul 2,” a declarat Drulă.

El a continuat: „Am văzut exit-poll-urile cu care opinia publică a fost intoxicată astăzi și aș vrea să întreb unde au dispărut anumite partide care făceau pragul, gen PUSL. Arată ca și cum ar fi făcute din pix și credem că sunt urmarea unei acțiuni de fraudare a votului începută de mult. Nu îmi amintesc să fi fost alegeri cu mai multe nereguli. Mii de nereguli sesizate, bani plătiți pentru voturi. Toată organizarea acestor alegeri a fost în neregulă”.

Drulă a adăugat că rezultatele vor arăta că Clotilde Armand a câștigat Sectorul 1 și că ADU a câștigat Bucureștiul cu voturi mai multe decât PSD și PNL la un loc. „Aceste alegeri sunt doar o bătălie din războiul declarat împotriva României de către cei de la putere,” a mai spus Drulă.

El a afirmat că va răspunde la întrebările legate de scor după numărarea voturilor și a cerut ca voturile să fie numărate pentru a verifica rezultatele. „Haideți să numărăm voturile și vedem dacă există aceste rezultate,” a adăugat Drulă.

Președintele USR a mai menționat că nu a fost deranjat de faptul că Nicușor Dan, candidatul susținut de ADU, a ținut un discurs separat dintr-un alt loc. „Așa au stabilit echipele de comunicare,” a explicat acesta.