Acesta a  invitat cetățenii Hong Kong-ului  să aștepte să vadă detaliile legislației. Lam s-a alăturat unui lung șir de declarații de la Beijing și oficialii locali și foștii lideri ai orașului care apără legislația.

Ea a  încercat să asigure rezidenții, investitorii și diplomații cu privire la libertățile din Hong Kong.

Carrie Lim a cerut cetățenilor să aștepte

„Nu este nevoie să ne facem griji”, a spus Lam în cadrul unei conferințe de presă săptămânale.

Ca și alții care susțin legislația, nu a explicat modul în care se vor menține libertățile de care se bucură orașul.

„În ultimii 23 de ani, ori de câte ori oamenii s-au îngrijorat legat de libertatea de exprimare și protest din Hong Kong. Din nou, Hong Kong-ul a dovedit că menținem și păstrăm aceste valori”, a spus ea.

„Cel mai bun lucru este să vedem legislația din fața noastră și să înțelegem de ce în acest moment Hong Kong are nevoie de această legislație.”

Conform unui proiect de propunere săptămâna trecută. Legislația are drept scop combaterea secesiunii, subversiunii și activităților teroriste.

Mii de oameni au ieșit duminică pe străzi pentru a protest împotriva legilor. Poliția a folosit tunuri cu gaze lacrimogene și apă pentru a dispersa mulțimea și a arestat aproape 200 de oameni.

A fost primul protest important din 2020.  Demonstrațiile pro-democrație au zguduit Hong Kong anul trecut în fața unui plan nereușit de a introduce o lege de extrădare cu China. Tulburările au scufundat fosta colonie britanică în cea mai grea criză de la revenirea la guvernarea chineză în 1997.

Noi proteste sunt așteptate la Hong Kong

Miercuri sunt așteptate mai multe proteste.  Atât împotriva legilor de securitate națională, cât și a unui proiect de lege pentru o a doua lectură în legislatura orașului.

Mulți oameni din Hong Kong se tem de legile privind securitatea națională. Astfel cererea pentru rețele sociale private  a crescut de șase ori joi, în ziua în care au fost prezentate planurile.

Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană și alții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste legi. Iar Washingtonul a avertizat Hong Kong-ul că ar putea pierde tratamentul preferențial care îl face o interfață vibrantă între China comunistă și Occident.

Îngrijorările investitorilor au fost evidențiate într-un sold-off de la Hong Kong, vineri. Deși acțiunile au recăpătat un teren în această săptămână. Analiștii indicând factori globali, mai degrabă decât flurry-ul declarațiilor recente.

„Pe termen mediu-lung, acesta va depinde în continuare de relațiile SUA-China și de situația politică din Hong Kong”, a declarat Steven Leung de la  UOB Kay Hian.