Reclamă
Reclamă

Când Michael Schumacher s-a retras în 2012, înregistrările sale de Formula 1 păreau de neatins.

Asta a fost înainte ca Lewis Hamilton să înceapă să se înainteze în remarcabila sa activitate ca șofer.

Britanicul în vârstă de 34 de ani a câștigat duminică cea de -a 11-a cursă a sezonului, în urma unei performanțe dominante la Marele Premiu Abu Dhabi, unde a condus de la început la sfârșit.

În cea de-a 250-a cursă F1, Hamlton a revendicat a 84-a victorie a carierei sale, deplasându-l la doar șapte locuri în spatele recordului din toate timpurile lui Schumacher.

Reclamă

Și după ce și-a obținut deja al șaselea titlu de Campionat Mondial de Șoferi la Marele Premiu al SUA, britanicul este doar un loc distanță de recordul germanului.

Având în vedere că Hamilton depășește o parte din înregistrările lui Schumacher în 2020, jurnalistul F1 Will Buxton consideră că șoferul britanic „redefinește sportul”.

„Lewis este singurul șofer din istorie care a câștigat un Mare Premiu în fiecare sezon în care a concurat vreodată, indiferent de echipamentele de care dispune, indiferent de rivalitățile cu care se confruntă și de pe traseu”, a declarat Buxton pentru Amanda Davies de la CNN Sport.

„Vorbim despre Michael, vorbim despre ceea ce a obținut. Și acestea sunt recorduri care nu trebuiau niciodată să fie rupte.

Și acum ne uităm la Lewis, crezând că este pe cale să se potrivească cu Michael anul viitor, potențial. El va depăși foarte probabil înregistrările pe care Michael le-a stabilit și acum ne uităm la cine va înregistra recordurile lui Lewis. La cât de uriașe sunt realizările sale, el depășește înregistrările despre care am crezut că sunt posibile de depășit.”

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro