Reclamă
Reclamă

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, a 12-a dintre cele 24 de etape ale campionatului mondial, desfășurată pe circuitul de la Silverstone. Aceasta este prima sa victorie din 2021, marcând astfel a 104-a victorie în cariera sa în Formula 1.

„Sunt extrem de fericit să fiu din nou pe prima treaptă a podiumului, mai ales în fața publicului britanic“, a declarat Hamilton după cursă.

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a reușit să îl depășească pe Lando Norris în turul 47, urcând pe locul secund după un duel tensionat. „Am avut o cursă bună, dar Lewis a fost incredibil de rapid în această zi“, a spus Verstappen.

Reclamă

Locul al treilea i-a revenit britanicului Lando Norris (McLaren), urmat de coechipierul său Oscar Piastri pe locul patru. Carlos Sainz (Ferrari) a încheiat pe poziția a cincea, completând topul primilor cinci piloți.

Lewis Hamilton devine astfel al șaselea pilot care câștigă o cursă de Formula 1 în sezonul 2024. Chiar și după această victorie, Max Verstappen își menține poziția de lider în clasamentul general al piloților.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro