Președintele Braziliei a dat vina pe un candidat neobișnuit în această săptămână ca fiind cauza incendiilor pădurii Amazon : actorul și ecologistul Leonardo DiCaprio .

Președintele Jair Bolsonaro a făcut reclamația joi pe un webcast , argumentând că organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) au contribuit la incendiile forestiere care au devastat pădurea Amazonului la începutul acestui an.

„Oamenii neguvernamentali, ce au făcut? Ce este mai ușor?”, a spus el, fără a oferi dovezi care să susțină acuzația.

El a continuat: „Faceți fotografii, filmați, o trimiteți unei ONG-uri, ONG-ul o răspândește, face o campanie împotriva Braziliei, ia legătura cu Leonardo DiCaprio, iar Leonardo DiCaprio donează 500.000 de dolari acestui ONG. O parte a fost destinată persoanelor care au pricinuit aprinderea focului, nu?

„Leonardo DiCaprio, tu ajuți la arderea Amazonului, asta nu poate fi de bine”, a spus Bolsonaro.

Președintele brazilian și-a dublat vinovăția asupra afirmațiilor sale, vorbind cu susținătorii din afara Palatului Prezidențial din Brasilia.

„Leonardo DiCaprio este un tip grozav, nu? Donează bani pentru a aprinde Amazonul”, a spus el.

DiCaprio a răspuns la acuzațiile de sâmbătă pe Instagram , respingând acuzațiile lui Bolsonaro, menținând în același timp sprijinul său pentru brazilienii care lucrează pentru salvarea pădurii.

„Viitorul acestor ecosisteme de neînlocuit este în joc și sunt mândru să stau cu grupurile care le protejează”, a scris el. „Deși demn de sprijin, nu am finanțat organizațiile vizate”.