Așa cum toți știm, leguma este o parte esențială a alimentației noastre sănătoase. Dar ce ne facem atunci când folosim excesiv legume ce ne pun viața în pericol? Vă vom prezenta mai jos două legume de care ar trebui să vă feriți pentru o viață sănătoasă.

Cartoful

Cartoful este leguma numărul 1 în România. Cu toții îl consumă sub diferite forme. Cartofii prăjiți, la cuptor, fierți, pe grătar sau sub orice altă formă sunt adevărate bombe calorice pentru organism. Specialiștii au declarat că indiferent de felul în care decizi să îi pregătești, aceștia vor aduce un aport de grăsime corpului tău.

Leguma cea mai dăunătoare corpului! Cu toții o folosim din abundență!

Dacă ai probleme cu greutatea, recomandat ar fi să renunți definitiv la consumul de cartofi. Poți înlocui această legumă cu multe altele mai sănătoase și care să îți provoace și senzația de saturație. Dacă totuși aveți poftă de cartofi, încercați doar să îi fierbe-ți în apă și să îi mâncați fără alte adaosuri pe lângă. Și foarte important, feriți-vă de cartofii dulci!

Fasolea

Fasolea este un alt aliment pe care nutriționiștii recomandă să îl eliminați pe cât posibil din alimentație. Din cauză că este bogată în amidon, aceasta are același efect ca și cartoful. Priviți cum recomandă specialiștii să fie mâncată fasolea:

Dacă mâncaţi ciorbă de fasole, fie ea şi fără carne, sau iahnie de post dublaţi numărul de calorii deoarece pe lângă fasole se adaugă de obicei şi alte legume. Fasolea bătută este bună însă doar cu puţin usturoi, fără ceapă prăjită. De asemenea fasolea dă gaze şi de aceea trebuie consumată la prânz şi nu seara când digestia încetineşte