Reclamă

Toate legumele sunt sănătoase și hrănitoare, dar una dintre ele ajută la reducerea inflamației și susține somnul. Orice gospodină ar trebui să aibă această legumă în frigider sau congelator.

Leguma ajută în reducerea inflamației, susţine fericirea şi somnul sănătos. Aceasta este extrem de versatilă şi oferă peste 75% din doza zilnică de vitamina C, susţine sănătatea oaselor şi dă  organismului nutrienţii esențiali, inclusiv vitaminele B, fosfor, mangan, magneziu și potasiu.

250 de grame din această legumă oferă peste 75% din doza minimă zilnică pentru vitamina C. Pe lângă susținerea imunității, acest nutrient este necesar pentru repararea ADN-ului, produce colagen și serotonină, care ne ajută să fim fericiți și să dormim mai bine.

Leguma plină de proprietăți este conopida. Este bogată în vitamina K necesară pentru formarea oaselor. Conține și alți nutrienți esențiali, precum vitaminele B, fosfor, mangan, magneziu și potasiu. Datorită compușilor existenți în conopidă combate și stresul oxidativ. Stresul oxidativ apare atunci când există un dezechilibru între producția de radicali liberi care dăunează celulelor și capacitatea organismului de a contracara efectele nocive ale acestora, care includ îmbătrânirea prematură și riscul de îmbolnăvire.

Pixabay

Conopida este un membru al familiei de legume crucifere, care include varza de Bruxelles, varza kale, broccoli, varza și verdeața. Consumul echilibrat de conopidă ne ajută în demersul nostru de a avea o stare de sănătate optimă.

Conopida luptă împotriva cancerului

Potrivit studiilor, s-a demonstrat că substanțele naturale din conopidă și alte crucifere dezactivează substanțele care cauzează cancer, împiedicând creșterea și răspândirea cancerului, făcând conopida un aliment cheie pentru protecția sănătății.

Detoxifierea înseamnă dezactivarea substanțelor chimice potențial dăunătoare sau eliminarea lor din organism mai rapid. Fibrele din conopidă susțin sănătatea digestivă şi a intestinului, susţin imunitatea și starea bună de spirit.

Reacţii adverse

Persoanele care suferă de colon iritabil sau intestin iritabil sunt sfătuite să consume cu moderație această legumă.

Conopida este un aliment bogat în FODMAP care reprezintă oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro