Reclamă
Reclamă

Fostul baschetbalist american Jerry West, legendă a echipei Los Angeles Lakers și imaginea celebrului logo NBA, a decedat miercuri, la vârsta de 86 de ani. West activase în ultimii opt ani în Consiliul Director al clubului Los Angeles Clippers, începând din 2017.

Supranumit „Mister Clutch” pentru capacitatea sa de a fi decisiv în finalurile de meci, Jerry West a devenit simbolul baschetului de înalt nivel prin silueta sa, aflată în acțiune pe logoul NBA. Cu toate acestea, fostul jucător nu era un mare fan al acestei reprezentări. „Aș fi preferat ca acest logo să nu fie dezvăluit niciodată. Nu, de fapt chiar îmi doresc asta. Am spus-o de mai multe ori. Este măgulitor că sunt eu, dar dacă aș fi NBA, mi-ar fi rușine. Nu-mi place să fac nimic care să atragă atenția asupra mea, iar când oamenii îmi spun The Logo, pur și simplu simt că nu sunt acea persoană cu care sunt identificat”, a mărturisit Jerry West televiziunii americane în 2017.

Fostul jucător dorea ca oamenii să își amintească de el pentru prestațiile de pe teren. În cariera sa, a devenit campion NBA în 1972 și a fost inclus în Hall of Fame al ligii nord-americane în 1980. De asemenea, a fost ales MVP al NBA în 1969, a fost selecționat de 14 ori în All Star Game și a fost inclus, în 2021, printre cei mai buni 75 de jucători din istoria NBA.

Reclamă

Jerry West rămâne o figură iconică în lumea baschetului, nu doar pentru performanțele sale sportive, dar și pentru modul în care a încarnat esența acestui sport.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro