Reclamă

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai frumoase de peste an. Familiile se unesc și se bucură de spiritul Crăciunului. De asemenea, este o perioadă care le umple sufletul de bucurie copiilor, dar și părinților care le văd fericirea pe față celor mici. Moș Crăciun vine în fiecare an, în noaptea de 24 decembrie spre 25 decembrie. Puține persoane știu că Moș Crăciun a fost, de fapt, un om rău.

Sunt mai multe legende cu Moș Crăciun. Una dintre cele mai cunoscute este cea, conform căreia, acesta a fost un om rău. Iată cum a devenit, într-un final, o persoană bună.

Care este legenda lui Moș Crăciun

Așadar, potrivit legendei, în noaptea în care a intrat în travaliu, Fecioara Maria a bătut la prima ușă pe care a văzut-o. Cea care i-a deschis ușa mamei lui Iisus Hristos a fost Crăciunița, soția lui Moș Crăciun. De frica bărbatului, femeia a trimis-o pe Maica Domnului în grajd, pentru a da naștere.

Legenda spune că atunci când a aflat ce s-a întâmplat, Moș Crăciun și-a ieșit din minți. Fiindcă soția sa s-a ascuns de el, acesta a pedepsit-o, tăindu-i mâinile.

Toate acestea s-au întâmplat în fața Fecioarei Maria, care, ca printr-o minune, i-a lipit mâinile Crăciuniței. În acel moment, Crăciun și-a dat seama cine este, de fapt, Maica Domnului.

Când a devenit Crăciun o persoană bună

Bucurându-se că soția lui a scăpat nevătămată de pedeapsa lui dată din cauza furiei, Moș Crăciun a aprins în curtea casei sale un rug, format din trunchiuri de brad, unde a încins o horă cu toți servitorii.

pixabay

După ce s-a distrat îndeajuns, Crăciun, care era cioban, i-a împărțit Fecioarei Maria și pruncului lapte, caș, urdă și smântână. Văzând minunea care s-a produs chiar în curtea casei sale, Crăciun a decis că din acel moment va fi un om bun. De aceea, în fiecare an, în ajunul Crăciunului, a rămas legenda conform căreia Moș Crăciun le aduce daruri celor mici.

Ce semnifică culorile Crăciunului

Atunci când vorbim de Moș Crăciun, cu toții ne imaginăm un bătrân cu barba albă, îmbrăcat în roșu. Iată ce reprezintă, de fapt, culorile Crăciunului.

Culoarea roșie reprezintă sânge și foc, amintind tuturor de sacrificiul pe care l-a făcut Iisus Hristos pentru oameni. Culoarea verde reprezintă viață și regenerare. Bradul este simbolul Crăciunului, culoarea acestuia fiind simbolul tinereții și al eternității.

Culoarea auriu ne amintește de steaua care i-a ajutat pe cei trei magi să îl găsească pe Iisus Hristos.

Albul este simbolul purității, culoarea care îndeamnă oamenii să fie mai buni, măcar în perioada sărbătorilor. În final, auriul, este culoarea care reprezintă lumea de basm a sărbătorilor de iarnă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro