De la începutul războiul pe care Rusia l-a început în Ucraina, în urmă cu peste două săptămâni, mii de ucraineni au ales să fugă din țară.

Războiul din Ucraina a început în urmă cu aproape trei săptămâni. De atunci 82.000 de refugiați au ales să-și găsească un nou adăpost în România. Mulți dintre ei speră că de aici pot pleca în Occident. 

Zile trecute, un băiețel refugiat din Odessa, însoțit de mama lui, a intrat într-un magazin de muzică. Copilul a studiat fiecare instrument în parte în timp ce femeia privea reticentă pentru că știa că nu își permite să îi cumpere ce își dorea.

Ce a făcut un vânzător, pentru un biet copil refugiat

Văzând întreaga fază, angajații magazinul au vrut să afle care le este povestea. Tatăl băiețelui a rămas în Ucraina, el și mama lui au fugit într-un loc sigur.

Copilul era trist pentru că nu a putut să își ia chitara de acasă pentru că el și mama lui au fost nevoiți să călătorească cu strictul necesar.
Iubea muzica și urma lecții de chitară, însă acum nu-și mai putea urma această pasiune.

Impresionați de pasiunea puștiului pentru muzică, personalul de la magazin au reacționat imediat. Au hotărât să achite împreună valoarea unei chitare, iar atunci când au anunțat-o pe femeie, acesteia nu i-a venit să creadă, scrie site-ul redactia.ro.

Lecție de omenie. Gestul extraodinar pe care un vânzător din București l-a făcut pentru un copil refugiat
Pixabay

Aproximativ 1,6 milioane de ucraineni au fugit în Polonia

Pe lângă România, cea mai mare parte dintre oamenii care au fugit de războiul din Ucraina au ales să treacă granița prin Polonia.

Poliția de Frontieră din Polonia a anunțat că aproape 1,6 milioane de oameni au fugit din Ucraina în Polonia de la începutul războiului. âMulți dintre refugiați au plecat în orașele mari pentru o viață mai bună și locuri de muncă. Autoritățile locale din Varșovia și Cracovia spun că au atins limitele capacității lor de a primi acest val de refugiați.

Rafal Trzaskowski, primarul Varșoviei, a declarat vineri că 320.000 de persoane care fugeau de războiul din Ucraina au trecut prin oraș. Au mai rămas aproximativ 230.000, adică echivalentul a 10% din populația Varșoviei.

 

Distribuie

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.