Laurențiu Cazan este un artist român care a ajuns în finala națională Eurovision de șase ori. El consideră că regulamentul concursului internațional ar trebui schimbat, mai ales după scandalul cu punctajele oferite de țara noastră. În acest fel, în edițiile viitoare, nu vor mai exista alte probleme. 

Laurențiu Cazan l-a felicit pe WRS, reprezentantul României în marea finală pentru prestația sa. Consideră că prezența lui în concurs a fost foarte bună din punct de vedere muzical față de artiștii care au participat în ultimii ani. Acesta a adus în discuție și faptul că putem avea o melodie în limba română cu care să mergem pe scenă.

Acesta și-ar dori câteva schimbări în regulamentul Eurovision. Anume ca juriul să ofere notele după ce văd prestația din finală. Până acum s-au transmis notele pentru punctajul țărilor cu o seara înainte de marea finală, bazându-se pe ultima repetiție.

„Eu aș vota numai după prestația din marea finală, nu pentru cea din ultima repetiție, cum se procedează acum.(…) Se votează ultima repetiție, se uită jurații pe ecran. Aici eu nu vreau să supăr pe nimeni, dar nu-s de acord cu regulamentul acesta. Eu aș vota numai după prestația din seara finalei. Poți face o repetiție și să cânți bine, iar în concurs să n-ai o altă calitate, pe care trebuie să o aibă un artist sau un sportiv, la Jocurile Olimpice, adică stăpânirea de sine.

Este un antrenament foarte complicat și greu pe care nu mulți reușesc să îl treacă. Este o componentă extraordinar de importantă în performanță. Dacă ai emoții nu poți face performanță. Nota trebuie dată în urma performanței din concurs, acolo se vede valoarea. Degeaba ești Messi la antrenamente, la meciuri trebuie să dai gol, în fața spectatorilor, a mulțimii.”, a spus Laurențiu Cazan pentru Ego.ro.

Sursa foto: Social media

Laurențiu Cazan nu înțelege de ce s-au schimbat notele României

Artistul nu s-a uitat la finală deoarece știa car sunt prestațiile fiecărei țări. Laurențiu Cazan a fost șocat să afle că punctajul României a fost schimbat de reprezentanții EBU. El a acordat nota 12 Moldovei, dar nu a apărut, țara fiind înlocuită cu Ucraina.

„Am văzut ce a apărut în presă și ce acuzații a adus EBU către TVR și către 5 alte țări, cum că nu ar fi fost în concordanță cu regulamentul votului pe care ei l-au propus. Eu pot să spun că respectiva notă de 0 a Moldovei nu are cum să aibă logică pentru că eu, personal, am dat Moldovei punctaj maxim. Pus cap la cap, nu se pupă cu ce s-a transmis din partea noastră, ca juriu. De unde a apărut acel 0 către pentru Moldova, îmi dă cu virgulă.”, a mai spus acesta.