Reclamă
Reclamă

După o noapte de schimbări majore în politica britanică, în urma alegerilor, un lucru a rămas neschimbat vineri dimineață în inima Guvernului: Larry, pisica de la Downing Street. Pisica albă cu dungi tigrate, care deține titlul oficial de „Chief Mouser to the Cabinet Office” (Șeful Vânător de Șoareci al Cabinetului), a fost văzută plimbându-se în dreptul celebrei uși negre lucioase de la Numărul 10 – biroul pe care îl va împărți acum cu al șaselea prim-ministru.

Larry locuiește în centrul puterii britanice din 2011, când, sub fostul prim-ministru David Cameron, a fost adoptat de la Battersea Dogs & Cats Home, aflat în apropiere, scrie Reuters. Larry a servit apoi sub prim-miniștrii Theresa May, Boris Johnson, Liz Truss și Rishi Sunak în timpul unei perioade tumultuoase de guverne conduse de conservatori.

Vineri, cel mai recent coleg de casă al său, liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, a preluat funcția după ce a câștigat o victorie electorală zdrobitoare.

Reclamă

Deși este clar că Larry nu pleacă nicăieri, s-ar putea să aibă în curând companie: Starmer are deja o pisică numită JoJo, care este așteptată să se alăture lui atunci când se va muta în Downing Street.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro