Experții studiului, în timp ce au declarat că rezultatele studiului sunt șocante, au afirmat, de asemenea, că efectul produselor lactate asupra inimii poate fi pus pe seama conținutului ridicat de grăsimi saturate și colesterol.

Sunt unii care iubesc laptele și apoi sunt alții care nu se pot sătura de produse lactate. Laptele reprezintă o sursă bogată de calciu, grăsimi sănătoase, proteine și vitamina B12.

Cu toate acestea, constatările unui nou studiu sugerează ceva total diferit – produsele lactate ar putea, de fapt, să afecteze inima.

Un studiu a analizat 1929 pacienți cu o vârstă medie de 61,8 ani și diverse aspecte ale stilului lor de viață, cum ar fi utilizarea medicamentelor, dieta și consumul de lactate. Atunci când s-a efectuat o monitorizare, medicii au descoperit că cei care consumau mai multe lactate prezentau un risc mai mare de accident vascular cerebral și de deces. Mai exact, persoanele care mâncau unt erau mai predispuse la infarct miocardic acut.

Laptele, dăunător pentru sănătate?

Sursa: Social media

Experții studiului, deși au declarat că rezultatele studiului au fost șocante, au mai afirmat că din cauza efectului produselor lactate asupra inimii poate fi pus pe seama conținutului ridicat de grăsimi saturate și colesterol.

Consumul în exces al acestuia poate face mai mult rău decât bine unui pacient cu probleme cardiovasculare și poate crește riscul de deces prematur. Consumul mare de lapte, au spus experții, a fost asociat cu un risc mai mare de sănătate cardiacă precară, deoarece poate duce la depozite de grăsime în artere.

Untul și brânza sunt cele mai vinovate, iar iaurtul este în mare parte prebiotice care sprijină sănătatea. Untul și brânza sunt bogate în colesterol și grăsimi saturate, ceea ce le face să se încadreze în categoria celor nesănătoase. Într-o porție de 100 de grame, untul oferă 3 grame de grăsimi, 215 mg de colesterol, 51 mg de grăsimi saturate.

Prin urmare, experții au subliniat consumul unui tip de lactate potrivit pentru organism, mai ales în cazul persoanelor care se luptă cu probleme cardiace sau metabolice. Este imperios necesar să se facă alegerile corecte în favoarea sistemului cardiovascular. Laptele și lactatele nu trebuie să intre neapărat în categoria alimentelor nesănătoase. Cu toate acestea, porțiile sunt cele care afectează în cele din urmă sănătatea generală, în bine sau în rău.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.