Reclamă

Deși cresc considerabil consumul de energie electrică, anumite electrocasnice, precum frigiderul sau congelatorul, nu pot lipsi dintr-o bucătărie. Cu toate acestea, există întotdeauna o modalitate de a reduce facturile. Uneori este nevoie doar de o mică reglare a temperaturii și de câteva reflexe bune pentru a schimba situația.

De multe ori alimentele nu se păstrează foarte mult deoarece temperatura din frigider sau congelator nu este potrivită. Pentru a le păstra optim și pentru a face unele economii de energie, descoperă temperatura ideală de adoptat iarna!

Cum se reduce consumul de energie iarna?

Anumite  aparate  sunt esențiale în orice bucătărie. Printre acestea regăsim si frigiderul.Desigur, este considerat cel mai mare consumator de energie electrică, fiind cel care trebuie să rămână în priză în orice moment.

În unele cazuri, poate reprezenta chiar până la o treime din consumul de energie electrică al unei locuințe. Ar trebui să plătim prețul întreg? Nu neaparat. Pentru că, pentru cei care nu știu, există câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să economisiți cât mai mult la factura de energie electrică.

Sursa: Social media

În primul rând, atunci când cumpărați un frigider nou, trebuie să vă uitați mereu la eficiența energetică a acestuia: spre deosebire de altele, unele modele au o relație bună între preț și consumul de energie, care pe termen lung este mult mai profitabil.

Fără îndoială ați observat că etichetele clasei energetice s-au schimbat pentru a facilita alegerea consumatorilor: acum trec de la A la G, știind că clasa A este cea mai economică și că clasa G este cea care consumă mai mult.

Pe de altă parte, specialiștii recomandă curățarea și dezghețarea frigiderului în mod regulat. Dacă aparatul dumneavoastră are un compartiment de congelare, atunci acordați atenție stratului de gheață de pe pereții interiorului, deoarece acest lucru obligă motorul să lucreze mai mult.

Prin urmare, frigiderul va consuma mai multă energie. Rețineți că se formează gheață atunci când aveți tendința de a răci considerabil aparatul: de aceea este întotdeauna important să verificați termostatul și să controlați temperatura din interior. În mod similar, deschiderile constante pot provoca fluctuații de temperatură și pot forța frigiderul să consume mai multă energie!

În plus, este bine de știut și că temperatura diferă de la raft la raft. De exemplu, în frigider, se recomandă  păstrarea restului alimentelor gătite  , a produselor lactate și a preparatelor din carne în zona inferioară și în partea centrală, deoarece acolo este mai rece.

Iarna, păstrați întotdeauna frigiderul la +5 grade celsius și congelatorul la -18 grade celsius. Acestea sunt temperaturi ideale pentru conservarea alimentelor și reducerea consumului de energie.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro