Reclamă

Regina Elisabeta a II-a a a avut o dietă specială de-a lungul vieții. De când era copil, nu a putu renunța la acest preparat și îl iubea la nebunie. Cum a arătat meniul celui mai longeviv monarh al Regatului Unit. 

De când era copil, Regina Elisabeta a iubit câteva preparate pe care nu le-a lăsat niciodată. Acest secret a fot făcut public de unul dintre bucătarii personali ai reginei. Darren McGrady a scris și o carte despre rețetele pe care le-a gătit pentru familia regală în toți anii săi.

O plăcere a Majestății sale este un preparat foarte simplu, nimic sofisticat. Regina Elisabeta a II-a iubea să mănânce dulceață de căpșuni. Acestea erau culese din grădină, iar tot procesul avea loc la Castelul Balmoral din Scoția.

„Făceam dulceață de capșune la Castelul Balmoral, aveam căpșune din grădină.Regina mânca un astfel de sandvici în fiecare zi, încă de când era mică.”a anunțat bucătarul regal, Darren McGrady.

Social media

Cum arată meniul Reginei Elisabeta într-o zi

Potrivit spuselor lui Darren McGrady, regina își începea ziua bând o ceașcă de ceai fără zahăr, cu lapte alături de câțiva biscuiți. Biscuiții pe care îi prefera aceasta erau crocanți și înveliți în ciocolată, o altă plăcere dulce a sa. În unele dimineți consuma ouă, cereală sau pâine prăjită cu marmeladă, dar cazurile erau destul de rare.

Masa de prânz era bogată în proteine și scăzută în carbohidrați. Regina Elisabeta avea mereu grijă ca alimentația ei să fie adaptată nevoilor sale și mai ales, a vârstei.

Limba de mare Dover la grătar sau somon scoțian alături de spanac și dovlecel reprezintă două dintre preparatele cele mai iubite de monarh, se arată în The Telegraph. Nici salatele cu puiul la grătar sau sendvișurile simple nu au fost evitate de-a lungul vieții sale.

La finalul unei zile, aceasta consuma și un pahar de șampanie după masa de seară, dar și ciocolată neagră.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro