Adolescentul care a scris istorie în natație are un program bine stabilit în ceea ce privește alimentația și antrenamentele. Nicio zi nu termină fără a trece pe la bazin, iar fiecare masă a zilei este servită la o oră fixă. 

David Popovici se trezește la 5:00 dimineața, în fiecare zi

Tânărul de 17 ani are cea mai mare bază în părinții săi, care îl susțin necondiționat. David Popovici a mărturisit că ziua începe la ora 5:00, uneori chiar și 4:30.Familia sa îi pregătește micul dejun format dintr-un iaurt amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz, apoi mai doarme o oră. Prima masă a zilei este servită la această oră pentru ca mâncarea să se digere înainte de ora 7:00, atunci când ajungi la bazin.

„Mă trezesc la 5:00, iar ai mei cu 15 minute mai înainte pentru a-mi pregăti micul dejun. Apoi mănânc, mai dorm o oră și plec către bazin. Mă asigur să fiu acolo cu jumătate de oră înainte fiindcă la 7:00 intru în apă, indiferent dacă apa este caldă sau rece, dar e rece.
Părinții mei mă trezesc și îmi aduc mâncarea în pat, iar eu o mănânc aproape cu ochii închiși. Lucrul acesta mă ajută enorm”, a spus David Popovici la Digi Fm.
@digi_fm Cum arată programul campionului David Popovici? #davidpopovici #digifm #matinaliidigifm ♬ sunet original – digi_fm

În fiecare zi, la ora 7:00, David Popovici începe antrenamentul, care durează două ore. De cele mai multe ori, apa din bazin este rece, dar nimic nu îl împiedică să facă performanță. După timpul petrecut la antrenamente, adolescentul alege să se recupereze fie la sală, crioterapie sau mesaj. Chiar dacă este destul de ocupat, David Popovici nu uită de anul școlar. Adolescentul este gata să facă, din nou, sacrificii.

„Antrenamentul durează două ore, apoi merg la sală, crioterapie sau masaj, depinde de ce metodă de recuperare aleg în acea zi. În timpul zilei dorm uneori sau am un antrenament după-amiază și mai trebuie să ajung la școală.

În timpul vacanței, ajungeam acasă pe la 19:00 destul de obosit. Va trebui să pun și școala în program. Știu că nu va fi ușor, dar pentru asta m-am pregătit”, a mai povestit sportivul.