Zilele acestea au fost unele de foc pentru David Popovici.

Campionul a susținul „examenul maturității”. David a demonstrat că nu a neglijat deloc nici școala, iar nota pe care a obținut-o nu este deloc una mică. Acum, că a scăpat de primele emoții, urmează cele ale admiterii la facultate. 

David Popovici se pregătește pentru una dintre cele mai intense perioade din viața lui. Pentru campion urmează Campionatele Mondiale din iulie. Însă, în ordinea lor, programul lui David arată cam așa: Cupa României la Otopeni, Settecolli, campionatul de la Roma, iar mai apoi Campionatele Mondiale.

Însă, înainte de a se gândi la asta, David Popovici s-a concentrat foarte mult pe partea educațională. Sportivul s-a pregătit intens pentru Bacalaureat și a susținut cele trei probe în perioada dedicată olimpicilor. Acesta nu a dezamăgit pe nimeni și a obținut nota 8.25.

La ce facultate va merge David Popovici. Campionul a obținut o notă foarte mare la Bacalaureat

David Popovici are încredere în învățământul românesc

Acum, următorul pas este alegerea facultății. Spre uimirea tuturor, David nu vizează universitățile mari din afară. Sportivul va călca pe urmele mamei sale și se va lăsa influențat de pasiunea pe care a avut-o aceasta pentru psihologie. Drept dovadă, Popovici se va înscrie la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București.

„M-am hotărât. Vreau să mă duc la facultatea de psihologie de la Universitatea București, pentru că și mama a terminat psihologia și cred că de la ea am această înclinație.

Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăț cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman. 

Mi-am ales a treia materie la BAC sociologia pentru că m-au atras pur și simplu subiectele, m-au atras temele care se puneau în discuție, exercițiile, și mi-am dat seama că asta mă pasionează și asta aș vrea să fac și pe viitor.”, a declarat David Popovici pentru gsp.ro.