Află cum poți reduce costurile facturii la căldură

Traversăm una dintre cele mai călduroase ierni din ultimii 100 de ani spun specialiști. Temperaturile din lunile Noiembrie, Decembrie au fost mult peste medie pentru o astfel de perioadă. De altfel și luna Ianuarie a avut până acum același parcurs din punct de vedere meteorologic. Într-o astfel perioadă ai șanse să reduci cu mult facturile la căldură.

Pe cât setezi centrala în această perioadă pentru a face economie

În plină lună de iarnă, temperaturile de afară sunt de-a dreptul primăvăratice. Astfel, până acum, datorită acestui fapt, românii au putut economisi la factura de căldură. Pentru zilele următoare, vremea se va menține la fel de prietenoasă. În această perioadă ai toate șansele să achiti cele mai mici costuri la facturile de căldură. Specialiștii spun că având în vedere temperaturile de afară, poți seta centrala termică pe 18-19 grade pe parcursul zilei. De altfel, temperatura poate fi păstrată la fel și în timpul nopții.

” Cu siguranță temperaturile de afară ne ajută să economisim. Nu este necesar să setăm căldura la 21-22 de grade cum am proceda în mod normal într-o astfel de perioadă. Totuși le recomandăm consumatorilor să opteze pentru termostat wireless. Acesta ne va permite să avem controlul asupra temperaturii din diferite zone ale casei, deci să economisim.”, a explicat Iulian Recheș, administrator firmă de comercializare a centralelor termice pentru Substanțial.ro

De asemenea, economisești la factură dacă reglezi ușile și ferestrele termopan. Cele mai multe dintre acestea au un sistem de reglaj pentru sezonul cald și rece. Este important să te asiguri că nu pierzi căldura din locuință din cauza acestora.

Dacă vrei să ai un consum mic la factură evită să încălzești și încăperile în care nu petreci timp. Camere de oaspeți, băi de serviciu, anexe, spații de depozitare.

Cum va fi vremea în curând?

Deși mulți români așteaptă zăpada, în perioada următoare, temperaturile se anunță la fel de călduroase ca până acum. Cea mai călduroasă zi din această iarnă a fost înregistrată ieri în Capitală. Mercurul a urcat în termometre până la 21 de grade. ANM a emis recent un cod de ninsori însă pentru anumite zone de la munte.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.