În sfârșit o veste bună și pentru români!

Salariul minim pe economie, chiar o să crească. Deși părea că n-o să se mai întâmple, vestea vine într-un moment foarte bun.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marți seară la Parlament programul de guvernare, cât și lista Guvernului PNL-PSD-UDMR. Partidele ce formează noua majoritate parlamentară, au luat atitudine față de anumite proiecte și reforme. Printre aceste proiecte putem regăsi și creșterea salariului minim!

La cât va ajunge salariul minim pe economie. Toți românii așteptau asta!
Pinterest

Chiar o să crească?

Nicolae Ciucă a avut câteva declarații despre măsurile pe care și le dorește în programul de guvernare al noului Guvern. Salariul minim pe economie în România urmează să fie majorat până la suma de 2.550 de lei! Da, ați citit bine! O nouă măsură ce se vrea a fi implementată este și aceea în care operatorii economici nu mai pot angaja o persoană cu un salariul mini,  pentru o perioadă mai mare de 24 luni! Și mai avem încă o veste bună! Nicolae Ciucă declară că pensionarii cu venituri mici, vor primi ajutor financiar din partea Statului Român în perioada de iarnă!

”Este pentru prima dată când sumele alocate pentru investiții sunt în conformitate cu 7% din PIB. PNRR reprezintă asul programului de guvernare și suntem obligați să respectăm liniile din PNRR și desigur, acele măsuri legislative care ne obligă la reformă.

Un alt principu este acela prin care să sprijinim eliminarea decalajului dintre comunitățile locale, pentru aceasta avem planul de investiții Anghel Saligny ce are alocat 50 de miliarde până în 2028.

La nivel guvernamental este nevoie de stabilirea unui program eficient pentru repartiția sumelor pe proiecte la nivelul comunităților locale. Avem ca măsură prioritară legarea regiunilor istorice prin infrastructură feroviară.

Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația minima, vor fi indexate pensiile cu 10%. Pentru pensionarii cu pensie între 1.000 si 1.600 de lei se va asigura un ajutor de 200 de lei pentru a trece mai ușor peste perioada de iarnă.

Creșterea alocației pentru copii. Alocația va fi de 243 de lei. Salariu minim brut va fi de 2.550 de lei. Persoanelor cu dizabilități li se va asigura cea de-a 13 indemnizație. Angajatorii vor putea menține un angajat cu salariu minim, nu mai mult de 24 de luni.

Până la 31 martie anul viitor se va pune în aplicare o legislativa sa se desființeze SIIJ și se va inființa o noua secție”, a spus Nicolae Ciucă.

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.