Ludovic Orban a anunțat, marți, că a demisionat din Partidul Național Liberal, alături de alți 16 senatori și deputați. Reamintim că acești senatori l-au urmat pe fostul lider liberal atunci când acesta a părăsit grupurile parlamentare ale PNL.

Ludovic Orban a spus adio partidului său de suflet

”Astăzi este o zi crucială, o zi în care am fost pur şi simplu obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut aproape toată viaţa adultă”, a spus Orban, la sediu.

Printre cei care au demisionat din partid se află Ionel Dancă și Adrian Oroș, oameni care au criticat dur formațiunea pentru faptul că s-a aliat cu PSD-ul.

Oroș a acuzat că actuala echipă “a călcat în picioare” atât tradiţia, cât şi istoria PNL, transformându-l într-un partid “nefrecventabil”.

De unde a început tot scandalul

Râca dintre Ludovic Orban și echipa sa cu Florin Cîțu și susținătorii lui a început la alegerile interne ale formațiunii pentru șefia PNL. Fiindcă Florin Cîțu a câștigat, fiind susținut de Klaus Iohannis, Ludovic Orban s-a supărat atât de tare încât a lansat numeroase atacuri la adresa celor doi.

După ce Florin Cîțu s-a certat cu cei din USR, și a picat prin moțiune de cenzură, România a intrat într-o criză uriașă, în contextul pandemiei de coronavirus. Tot atunci, Ludovic Orban a decis să se retragă din grupurile parlamentare ale PNL și să își dea demisia din fruntea Camerei Deputaților.

Totul s-a schimbat, însă, în momentul în care PNL a decis să negocieze cu PSD și să formeze un Guvern. Faptul că liberalii s-au unit cu social-democrații, lucru pe care au promis că nu îl vor face niciodată, a generat un scandal mare, iar într-un final s-a ajuns ca o parte importantă din PNL să renunțe la formațiunea ei.