Juan Vicente Perez Mora, recunoscut oficial ca fiind cel mai vârstnic bărbat din lume de către Guinness World Records în 2022, a decedat marți la venerabila vârstă de 114 ani. Familia sa și autoritățile din Venezuela, țara sa natală, au confirmat trista veste.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a adus un omagiu lui Juan Vicente Perez Mora, printr-o postare pe rețeaua socială X, menționând: „Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness”.

Perez Mora a fost declarat cel mai vârstnic bărbat din lume la data de 4 februarie 2022, când avea 112 ani. Pe parcursul vieții sale, a adunat o familie mare, având 11 copii, 41 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți.

Născut pe 27 mai 1909, în El Cobre, un mic orășel din statul Tachira, Venezuela, Perez Mora a fost al nouălea dintr-o familie cu 10 copii. S-a dedicat agriculturii de la vârsta de cinci ani, lucrând alături de tatăl și frații săi și contribuind la recoltarea trestiei de zahăr și a cafelei. Această pasiune pentru muncă și dedicarea față de familie i-au definit întreaga existență.

Decesul lui Juan Vicente Perez Mora marchează pierderea unui om extraordinar, care nu doar că a oferit Venezuelei un record mondial de longevitate, dar a lăsat și o moștenire impresionantă de viață și dedicare familiei și muncii sale.