Reclamă
Reclamă

Căpitanul naționalei de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a declarat că rezultatele partidului de extremă dreapta Rassemblement National (RN) în primul tur al alegerilor parlamentare franceze de la sfârșitul săptămânii trecute au fost catastrofale și a îndemnat joi alegătorii francezi să se pronunțe împotriva lor, relatează Reuters.

Mbappe s-a numărat printre câțiva jucători francezi de la Campionatul European care s-au pronunțat împotriva posibilității ca partidul RN al lui Marine Le Pen să preia controlul asupra Parlamentului național francez cu 577 de locuri, descriind situația ca fiind urgentă.

El a făcut anterior apel la tinerii alegători francezi să respingă extremismul și, în ajunul sfertului de finală al echipei sale împotriva Portugaliei, a fost rugat din nou să transmită un mesaj înainte de întoarcerea alegătorilor la urne duminică, pentru turul doi al alegerilor parlamentare.

Reclamă

„Cred că, mai mult ca niciodată, trebuie să mergem la vot, este foarte urgent, nu ne putem lăsa țara în mâinile acestor oameni, este foarte urgent”, a declarat Mbappe într-o conferință de presă.

„Am văzut rezultatele de la primul tur, sunt catastrofale. Sperăm că acest lucru se va schimba și că oamenii se vor mobiliza pentru a vota… și vor vota pentru tabăra corectă”, a spus el.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro