Camera Reprezentanților din SUA a aprobat sâmbătă un pachet de asistență de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, decizie care a stârnit reacții din partea Kremlinului, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov declarând că acest ajutor „va omorî și mai mulți ucraineni din cauza regimului de la Kiev”. Afirmația a fost făcută într-o declarație pentru agenția rusă de știri de stat TASS, evidențiind poziția Rusiei față de sprijinul militar și economic acordat de SUA Ucrainei.

Acest ajutor, considerat de Peskov ca fiind „așteptat și previzibil”, este văzut ca un motiv de îmbogățire pentru Statele Unite și de ruinare pentru Ucraina, conform acuzațiilor Kremlinului. Totodată, Peskov acuză că decizia va duce la pierderi mai mari de vieți ucrainene, punând vina pe regimul de la Kiev pentru situația actuală.

Camera Reprezentanților a adoptat pachetul de sprijin după luni de negocieri tensionate, cu o majoritate bipartizană, marcând un pas semnificativ în angajamentul SUA față de susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Acum, pachetul așteaptă aprobarea Senatului, unde un vot preliminar este planificat pentru marți.