Reclamă
Reclamă

Kremlinul a declarat miercuri că militarii ruşi lucrează în continuare la crearea unei „zone tampon” în regiunea ucraineană Harkov, la frontiera cu Rusia, pentru a limita atacurile ucrainene asupra regiunii ruse Belgorod. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că acest proces necesită timp.

„Tot ceea ce se întâmplă în acest sector este subordonat misiunii de asigurare a securităţii oraşului Belgorod şi a regiunii omonime”, a declarat Peskov, potrivit Efe și Reuters, preluate de Agerpres. Potrivit lui Peskov, „îndeplinirea acestei sarcini s-ar putea întinde în timp, are nevoie de timp”.

„Lucrăm în această direcție”, a adăugat el, menționând că Ministerul Apărării rus este entitatea cea mai calificată să furnizeze informații cu privire la termenele posibile.

Reclamă

Președintele Vladimir Putin a declarat în luna mai că Rusia creează o astfel de zonă pentru a-și proteja regiunile de frontieră de atacurile ucrainene. Ca răspuns la atacurile zilnice asupra teritoriului său, Ucraina atacă în mod regulat regiunile de frontieră rusești atât cu drone, cât și cu rachete. Cea mai afectată este regiunea Belgorod de la granița cu Harkov, unde forțele ruse încearcă de mai multe luni să stabilească o fâșie de securitate.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a indicat marți că patru civili au fost uciși într-un atac ucrainean asupra unui bar din satul Nikolskoe cu o zi înainte. Rusia a lansat luni cel mai devastator atac cu rachete asupra Ucrainei, făcând zeci de morți, inclusiv copii, și sute de răniți, atacând și un spital pediatric din Kiev, pe lângă alte ținte.

Potrivit datelor Moscovei din aprilie, peste 120 de civili au fost uciși în regiune de la începutul războiului ca urmare a atacurilor ucrainene.

În același timp, Kremlinul a negat miercuri că ar fi existat vreun dezacord între președintele Vladimir Putin și premierul indian Narendra Modi la discuțiile lor de la Moscova din această săptămână, conform Reuters. Modi a părut să-i facă un reproș lui Putin marți, la o zi după atacul devastator al Rusiei asupra unui spital de copii din Kiev, când i-a spus că moartea unor copii nevinovați este dureroasă și terifiantă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat jurnaliștilor că decizia de a anula o reuniune în format extins cu participarea delegațiilor rusă și indiană a fost luată din motive de planificare și pentru că întreaga agendă fusese deja acoperită. „Aceasta nu are absolut nimic de-a face cu dezacorduri sau situații problematice”, a spus el, indicând, potrivit portalului rusesc RBC.ru, că președintele rus și premierul indian au avut o discuție ce a durat în total peste trei ore.

Premierul indian Narendra Modi a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită la Moscova, unde s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin. Pentru Modi, vizita la Moscova a fost prima deplasare externă după ce a fost reales pentru un al treilea mandat.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro