Reclamă
Reclamă

Kremlinul a declarat miercuri că alegerea premierului olandez Mark Rutte în funcţia de secretar general al NATO nu va atrage după sine schimbări în politica Alianţei Nord-Atlantice, care urmăreşte să „reprime în mod strategic” Rusia.

„Este puţin probabil ca această alegere să poată schimba ceva în linia generală a NATO şi a membrilor Alianţei Atlantice”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

El a denunţat faptul că, sub conducerea Statelor Unite, NATO, în ansamblu, şi membrii săi, individual, urmăresc obiectivul „reprimării strategice” a Federaţiei Ruse. „În acest moment este o alianţă inamică pentru noi”, a subliniat Peskov.

Reclamă

Consiliul Atlanticului de Nord, principalul organism decizional al NATO, a decis să îl numească pe Mark Rutte în funcţia de secretar general al organizaţiei. Olandezul îi succede norvegianului Jens Stoltenberg, care a ocupat această funcţie timp de zece ani.

Rutte îşi va asuma atribuţiile de secretar general de la 1 octombrie, când expiră mandatul politicianului norvegian.

Din 2022, Rusia acuză ţările membre NATO că s-au implicat direct în războiul din Ucraina prin furnizarea de arme grele Kievului. Totodată, Moscova a avertizat recent blocul occidental cu măsuri de răspuns după autorizarea dată Kievului de a folosi armele sale împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro