Sfârșitul anul 2019 marchează începutul celui de-al doilea mandat al președintelui Klaus Iohannis. Acesta va depunde jurământul în decursul zilei de mâine, 21 decembrie.

Rezultatul alegerilor de anul acesta a fost unul uimitor: el a reușit să obțină 66,09% din numărul de voturi valabil exprimate. El a avut-o drept contracandidat pe Viorica Dăncilă, care a obținut doar 33,91% din voturi.

Reclamă

Ceremonia de investire va începe la ora 14:00, la ședința celor  Camere reunite ale Parlamentului. Președintele va rosti jurământul după ce va fi citită publicului Declaraţia Parlamentului cu privire la depunerea jurământului.

La festivitate va lua parte și Patriarhul României, Daniel, care îi va binecuvânta noul mandat al președintelui.

Invitații sunt atât personalități politice, cât și reprezentanți ai Familiei Regale din România. Printre aceștia se numără: prim-ministrul Ludovic Orban, miniștrii României, precum și foștii șefi de stat Traian Băsescu, Ion Iliescu și Emil Constantinescu.

2020 se anunță a fi un an prosper pentru România, iar președintele și-a propus să-și continue proiectele începute în anii precedenți. Bugetul de stat a fost deja stabilit, Guvernul este pregătit, iar românii și-au pus din nou speranțele în Klaus Iohannis, care le-a promis o Românie demnă de statului de membru al Uniunii Europene. Rămâne de văzut însă care vor fi realizările anului viitor.