Partidele politice sunt într-o continuă campanie electorală, chiar dacă mai sunt câțiva ani până la alegeri.  

Anumiți analiști politici acuză politicienii că orice fac, nu fac pentru cetățeni, ci pentru a face campanie electorală. Deși mai sunt doi ani de zile până vor avea loc alegerile prezidențiale, formațiunile și membrii lor au început deja să își facă primele calcule. În acest context, au început deja să apară primele nume vehiculate de viitori președinți ai țării.  

Anul 2024 va fi un an important pentru România, dar și aglomerat. În acest an vor avea lor alegeri locale, parlamentare, europarlamentare dar și prezidențiale. Fiindcă doi ani trec repede, partidele politice deja sunt în campanie electorală.  

Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis

Sociologul Mirel Palada a făcut deja primele previziuni legate de alegerile prezidențiale și de cine ar putea să îi ia locul președintelui Klaus Iohannis.  

Se pare că PSD este partidul care are cea mai mare șansă de a câștiga alegerile. Conform analistului politic, formațiunea condusă de Marcel Ciolacu a avut șanse de fiecare dată de câștig, însă mereu le-a pierdut.  

Astfel, conform politologului, din partea PSD ar putea candida la alegerile prezidențiale Marcel Ciolacu, dar și Mircea Geoană.  

„El are o poziție electorală foarte bine definită. Este, de departe, cel mai bun candidat al PSD, desigur, dacă îl acceptă PSD”, a zis Mirel Palada. 

Alexandru Rafila sau Sorin Grindeanu, posibili candidați

Cei doi sunt candidații principali, însă mai există câteva nume vehiculate, cum ar fi Alexandru Rafila, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose, conform Capital.ro.

Klaus Iohannis va fi înlocuit! Cine va fi următorul președinte al României: Are prima șansă să câștige

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre candidatura sa la alegerile prezidențiale. Social-democratul a recunoscut că aceasta ar fi o provocare mult prea mare pentru el. Deja va fi supus unei provocări uriașe ținând cont de faptul că anul viitor va fi premier. În acest context, Marcel Ciolacu a declarat că șansele ca el să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale sunt extrem de mici.  

De asemenea, Ciolacu a vorbit și despre eventuala candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale. Politicianul a afirmat că i-ar fi foarte greu să accepte acest lucru, ținând cont că Mircea Geoană și-a dat demisia din PSD, însă a ținut să precizeze că decizia nu mai ține doar de liderii din partid.

Mircea Geoană, mari șanse de câștig

„Este un potenţial candidat. Mi-este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD şi şi-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru şi nu eu decid”, a explicat liderul PSD, el arătând că decizia în acest sens aparţine celor din teritoriu.  

Pe de altă parte, în spațiul public s-a mai vehiculat o variantă și anume ca PNL și PSD să aibă candidați comuni la toate alegerile care vor avea loc în 2024. Conform unor analiști politici, în piață se aude că la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare cele două partide ar urma să aibă liste comune. În ceea ce privește alegerile prezidențiale, se pare că un candidat cu mari șanse de câștig ar fi Nicolae Ciucă. Momentan niciun politician nu a confirmat această variantă.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.