Este lege! Românii vor primi 400 de euro de la stat, pe an. Klaus Iohannis a semnat decretul. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat recent un decret important. Mai clar, este vorba despre promulgarea legii privind acordarea facilităților fiscale la abonamentele pentru practicarea sportului. Oamenii vor primi suma de 400 de euro, anual, pentru acest lucru. 

Iohannis a promulgat, ieri, legea privind acordarea facilităților fiscale la abonamentele pentru practicarea sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic. S-a stabilit suma de 400 de euro în acest sens. Este important de precizat că cheltuielile respective nu sunt impozitate. 

Klaus Iohannis a semnat decretul! Se dau 400 de euro de la stat

Potrivit actului normativ adoptat în decembrie de Camera Deputaților, „contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreţinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activităţi sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfăşoară individual sau într-o formă de asociere, precum şi contravaloarea abonamentelor oferite de acelaşi furnizor care acţionează în nume propriu sau în calitate de intermediar ce includ atât servicii medicale, cât şi dreptul de a utiliza facilităţile sportive, în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreţinere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfăşoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană” reprezintă cheltuieli deductibile limitat. 

Este important de precizat că aceste cheltuieli nu sunt impozabile. 

Românii nu fac sport 

Mișcarea este extrem de importantă pentru o viață sănătoasă. Din păcate, românii sunt printre cei mai sedentari dintre europeni. Conform celui mai nou studiu efectuat la nivel european, 62% dintre locuitorii României nu fac niciodată sport.  

Datele studiului arată că țara noastră se află în top 5 cele mai sedentare țări. Conform acestora, doar 2% dintre români merg la sală sau fac sport în mod regulat. 18% dintre aceștia fac mișcare doar uneori. Din nefericire, un procent uriaș, și anume 62% dintre români nu fac sport niciodată. 

Sportul nu este important numai pentru aspectul fizic. Acesta ține bolile la distanță. Potrivit medicilor, 30 de minute de mers pe jos pe zi fac minuni pentru organism. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.