Marţi, preşedintele României, Klaus Iohannis va fi primit de Regina Marii Britanii în cadrul unei recepţii oferite de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a.

Evenimentul este realizat în semn de mulţumire şi în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO, care va avea loc la The Grove, Watford.

Iohannis va participa marți la recepția oferită de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham de la Londra de la ora 20.00,ora României, cu prilejul marcării a 70 de ani de la crearea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. În acest context, cei 29 de lideri euroatlantici se vor reuni la Londra.

Începând de la 21.30, preşedintele va participa la o recepţie informală oferită de prim-ministrul Regatului, Boris Johnson.

Amintim că reuniunea NATO va avea loc pe 4 decembrie de la ora 11.00, la The Grove, Watford.

Aceasta este cea de-a patra reuniune a liderilor NATO în care președintele Klaus Iohannis reprezintă România după summit-urile de la Varșovia din 2016 și Bruxelles în 2018 și reuniunea specială de la Bruxelles în 2017, cu prilejul inaugurării noului sediu al Alianței Nord-Atlantice.