Președintele Klaus Iohannis i-a supărat, încă o dată, pe români, după ce România nu a fost primită în spațiul Schengen. 

Deși multe săptămâni la rând președintele Klaus Iohannis le-a dat speranțe false românilor cu privire la intrarea în spațiul Schengen, ieri Consiliul JAI a respins aderarea țării noastre. Austria este țara care a refuzat să voteze pozitiv pentru aderarea României în Schengen. 

După ce s-a anunțat oficial faptul că am fost refuzați, mai mulți politicieni au criticat dur decizia Austriei de a da un vot negativ. Inclusiv premierul Nicolae Ciucă a dat un mesaj și le-a transmis românilor să nu renunțe, fiindcă într-un final vor reuși să primim libera circulație. 

Klaus Iohannis i-a dezamăgit pe români

Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis nu a oferit nicio declarație publică cu privire la această situație. Românii deja s-au obișnuit cu faptul că șeful statului este mai indiferent, însă acum și-au arătat frustrarea pe site-ul de socializare al oficialului de la Cotroceni. 

Reamintim că România se chinuie de 11 ani de zile să intre în Schengen. Chiar dacă îndeplinim toate condițiile de aderare, Austria nu a vrut să ne primească. Din cele 27 de țări din UE, numai Austria și Olanda au votat împotrivă. Olanda nu a acceptat ca Bulgaria să intre în Schengen, iar fiindcă România era la pachet cu vecinii bulgari, a primit și ea vot negativ. 

Pe de altă parte, Austria a spus clar că nu acceptă ca românii să circule liberi în Europa. Cancelarul austriac a motivat această decizie dând exemplu mai multor imigranți care au intrat ilegal în țările UE. 

Deși majoritatea liderilor politici au comentat această situație, fie la emisiuni TV, fie prin conferințe de presă, Klaus Iohannis a transmis doar un mesaj simplu pe rețelele de socializare. Pentru acest gest, românii l-au taxat dur pe șeful statului. 

Deși multe săptămâni la rând președintele Klaus Iohannis le-a dat speranțe false românilor cu privire la intrarea în spațiul Schengen, ieri Consiliul JAI a respins aderarea țării noastre. Austria este țara care a refuzat să voteze pozitiv pentru aderarea României în Schengen. 
captură tv

Val de comentarii negative pe contul de Facebook

La postarea de pe Facebook prin care Klaus Iohannis spune că țara noastră merita un vot favorabil, românii s-au întrecut în comentarii critice pentru oficialul de la Cotroceni. 

„Felicitări domnule președinte ! Ați mai atins un punct din proiectul pentru țară! Prietenii nu se trădează niciodată, corect ?” 

„Ce noroc am avut în perioada asta să vă avem în fruntea țării, au mers perfect negocierile cu statele vorbitoare de germană!”  

„În fata presei, la declarații nu aveți curaj să ieșiți, așa e?” 

Mai mult decât atât, majoritatea românilor consideră că vinovatul principal al acestui eșec este Klaus Iohannis.  

„Atât? Iar ne lăsați să fim umiliți fără să ripostăm???? Nu le băgăm destui bani în buzunare???? Slabă reacție… Lasă că ne trece amarul…” 

„Domnul presședinte e răgușit, nu poate vorbi”. 

„Ne-am fi așteptat să vă vedem la Viena, în ultimele 15 zile, domnule președinte. Dar… probabil încă nu era zăpada bună de ski în Austria…”. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.