Despre viața personală a președintelui Klaus Iohannis nu se știu foarte multe detalii. Oficialul este foarte discret atunci când vine vorba despre viața lui privată. De aceea, puțini știu că șeful statului a fost un fumător înrăit la un moment dat.

Președintele Klaus Iohannis își ține viața personală departe de ochii lumii. Cu toții știm că este căsătorit cu Carmen Iohannis, sau că a fost profesor de fizică, apoi primar al Sibiului, însă lucrurile acestea vagi se găsesc peste tot pe internet.

Totuși, sunt și câteva lucruri pe care nu mulți români le știu, cum ar fi faptul că la un moment dat în viața sa, președintele României a fost un fumător înrăit. În volumul său autobiografic „Pas cu pas”, președintele Klaus Iohannis a povestit cum „fuma ca un turc”. Uneori, șeful statului fuma chiar și câte două pachete pe zi. Potrivit Digi24, președintele României a fumat timp de 15 ani.

Klaus Iohannis a fumat „ca un turc”

Klaus Iohannis s-a lăsat de fumat în urmă cu 18 ani, iar de atunci povestește că nu mai suportă nici măcar fumul de țigară.

„Nu fumez, deşi la un moment dat fumam mult, ca un turc, după cum se spune. Fumam uneori şi câte două pachete de ţigări pe zi. Dar m-am lăsat, acum vreo 15 ani, şi de atunci n-am mai pus ţigara în gură. Este un lucru ştiut că nu suport nici măcar fumul de ţigară, iar colaboratorii mei iau acest lucru ca pe o regulă nenegociabilă”, a spus Iohannis odată cu lansarea volumului său autobiografic.

Țigările nu sunt deloc ieftine, dar se pare că deși a fost un fumător înrăit, oficialul nu a fost afectat de costurile țigărilor. Conform declarației sale de avere, Iohannis deține șase imobile, achiziționate în timp, case pentru care a fost extrem de criticat atât de politicieni, cât și de românii de rând.

Cine este Klaus Iohannis

Părinții lui Klaus Iohannis, Susanne și Gustav Heinz Johannis, sunt amândoi sași transilvăneni. Ei au emigrat în anul 1992 din Sibiu în Germania. Klaus Iohannis a declarat că atunci când s-a născut și tatăl său s-a dus să îl înregistreze, funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu „J”, așa a ajuns președintele României să fie „Iohannis”.

Klaus Iohannis, fumător înrăit. Ce țigări a fumat președintele României timp de 15 ani
arhivă presă

Mama sa este descendenta unei familii din localitatea Bradu, de lângă Sibiu. Klaus Iohannis și-a petrecut vacanțele copilăriei la bunicii săi din Bradu, cu care mergea la fân și la restul activităților agricole.

În anul 1983, Klaus Iohannis a absolvit studiile Uniersității Babeș-Bolyai din Cluj. Ulterior, acesta a fost profesor de fizică la Agnita, iar apoi la mai multe școli din Sibiu. Din anul 1989, președintele Klaus Iohannis a fost profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. În anul 1997, oficialul a devenit inspector școlar general adjunct, iar între anii 1999 și 2000 el a fost inspector școlar general al județului Sibiu.

Din anul 1989, Klaus Iohannis s-a căsătorit cu Carmen Iohannis, care și ea la rândul ei este profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Se întâmplă din august: Țigările se scumpesc

Guvernul României, condus de PNL (partid susținut de Klaus Iohannis), PSD și UDMR, a decis să mărească acciza pentru tutun și băuturi alcoolice începând din luna august a acestui an. Românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru viciul lor.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.