Joi, după discuțiile avute cu şefii misiunilor diplomatice străine acreditaţi la Bucureşti, președintele Klaus Iohannis face un avertisment pentru Republica Moldova printr-un mesaj scurt, dar concret referitor la acțiunile guvernamentale ale acestora privind parcursul european.

Reclamă

Președintele a transmis Guvernului de peste Prut că România va relua cooperarea deplină cu ei în momentul în care vor avea loc acţiuni pentru continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiţia, administraţia şi combaterea corupţiei.

„În ceea ce priveşte Republica Moldova, reiterez poziţia României: parcursul european este singura şi cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituţiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetăţenilor săi. Din păcate, aşa cum am mai spus, nu suntem deloc convinşi că actualul Guvern de la Chişinău îşi propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetăţenilor, proiectele cu impact la nivel local şi proiectele de interconectare strategică. Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acţiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiţia, administraţia şi combaterea corupţiei, de natură să asigure un parcurs democratic şi predictibilitate în plan intern şi extern”, a spus Iohannis

Reclamă