Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru numirea lui Marcel Boloș în funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.  Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, ceremonia de depunere a jurământului va avea loc vineri, de la ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

1. Marcel Boloș va fi noul ministru al Digitalizării

Funcția de ministru la Digitalizare este vacantă din 15 decembrie. Ministru era Florin Roman, însă a demisionat după ce a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat. Astfel, în locul său a fost propus Marcel Boloș de la filialele din Ardeal. El a fost validat joi de conducerea partidului.

Contactat de presă, Marcel Boloș a declarat că a acceptat această propunere după multe discuții. De asemenea, el a fost rezervat din cauza rezervei pe care o au oamenii privind digitalizarea.

„Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș, pentru ActualdeCluj.

2. Boloș nu se teme de noua funcție

El a mai ocupat funcția de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orba. De asemenea, ani de zile, Marcel Boloș a condus Agenţia de Dezvoltare Regională Nord – Vest. Astfel, noua funcție deținută în Guvernul Ciucă nu îi dă mari emoții.

„Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a mai spus Boloș.

Mai mult, noul ministru al Digitalizării a delarat că în cazul în care nu va duce la bun sfârșit obiectivele pe care și le-a pus, se va retrage.

3. Ce îl recomandă pe Boloș pentru funcția de ministru al Digitalizării

Liderul PNL, Florin Cîțu, a vorbit despre Marcel Boloș și a subliniat ceea ce îl recomandă pe acesta pentru ocuparea respectivei funcții. Cîțu spune că la Ministerul Digitalizării este important să fie cineva care știe să lucreze cu instituțiile europene, fiindcă este vorba și despre PNRR.

„Ministerul nu este doar despre Digitalizare, ci şi cercetare, dar aceasta este o numire politică. Este un manager pe care îl numim astăzi, acolo, care va fi asistat de secretari de stat care cunosc foarte bine şi digitalizare şi cercetare. Acesta este rolul pe care îl are acolo”, a mai afirmat Florin Cîţu.