Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră în ceea ce îl privește pe Raed Arafat! Vezi ce a pățit șeful DSU. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a avut parte de o surpriză totală din partea președintelui României. Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a fost decorat de către șeful statului.  

Mai exact, președintele Klaus Iohannis i-a oferit lui Raed Arafat Ordinul Național „Steaua României” în grad de „Cavaler”. Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele a luat această decizie în semn de aprecieze pentru profesionalismul de care Arafat a dat dovadă în misiunile din MAI. 

La scurt timp după ce a primit premiul, Raed Arafat a reacționat pe site-ul personal de socializare. Potrivit acestuia, premiul oferit de președinte reprezintă „un îndemn puternic” pentru a continua să muncească în serviciul țării.  

Arafat, emoționat total

„Am fost extrem de onorat și emoționat să primesc astăzi decorația “Steaua României” în grad de “Cavaler”, o distincție ce mi-a fost înmânată de Excelență Să Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis”, a reacționat Arafat. 

De asemenea, politicianul a ținut să îi mulțumească și ministrului de Interne, Lucian Bode, pentru faptul că a avut încredere în el. De asemenea, Lucian Bode este cel care l-a propus pe Arafat pentru a fi decorat. 

Ca în fiecare an de 1 Decembrie, președintele Klaus Iohannis semnează multe decrete de decorare, cu prilejul Zilei Naționale a României. Pe lângă distincția oferită șefului DSU, au mai fost decorați mulți militari sau veterani de război. 

Klaus Iohannis a luat o decizie de ultimă oră! Raed Arafat, șocat total! Ce se întâmplă cu șeful DSU
Social media

Cine este Raed Arafat 

Raed Arafat s-a născut în anul 1964 în Damasc, Siria. El a crescut în Nablus, Cisiordania. La vârsta de 16 ani, Raed Arafat a venit la noi în țară pentru a studia medicina. Ajuns în țară, a studiat limba română la Piteși, iar ulterior a urmat cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș. Ulterior, s-a specializat în anestezie terapie intensivă. 

În anul 1990, el a început să pună bazele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș. De-a lungul anilor, serviciul de urgență a continuat să se dezvolte. S-au stabilit legături cu mai multe state europene. În prezent, SMURD este prezent în 36 de județe din țară și în București. 

Despre viața personală a lui Raed Arafat nu se știu prea multe. Acesta nu este căsătorit și nu are copii. În prezent, Arafat ocupă funcția de secretar de stat în MAI și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.