Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „a fost o decizie bună” să fie comasate alegerile locale şi europarlamentare. Şeful statului a participat la Summitul B9 de la Riga.

„A fost o decizie bună să fie aduse împreună alegerile locale cu alegerile europarlamentare”, a spus şeful statului. Iohannis a susţinut că „faptul că aceste alegeri au fost puse împreună, au dus la o participare de peste 50%”.

„În ce priveşte alegerile locale, eu consider în continuare că a fost o decizie bună să fie aduse alegerile locale împreună cu alegerile europarlamentare dintr-un motiv democratic clar – alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători şi faptul că aceste alegeri au fost puse împreună ne-au dus la o participare de peste 50%. Deci putem să spunem că a fost pasul corect, iar comunităţile, evident, şi-au ales primarii, preşedinţii de consilii, consilierii pe care i-au crezut potriviţi pentru următorii patru ani”, a adăugat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Iohannis a afirmat că alegerile s-au desfăşurat foarte bine, chiar dacă au fost câteva incidente. Şeful statului a mai spus că a fost multă dezbatere în spaţiul public dacă este bună sau nu coaliţia PSD-PNL, însă consideră că alegătorii au oferit răspunsul, fiindcă au votat în proporţie de aproape 50% lista comună prezentată de cele două partide.