Ketamina este foarte folosită în spitalele din Marea Britanie pe post de sedativ. În cele mai multe cazuri este folosit pe post de anestezic. Câteva cercetări au descoperit că poate fi folosit ca tratament împotriva depresie.

Ketamina și Asociația  Americană de Psihiatrie

Anunța în 2018 că intenționează să o folosească pe post de tratament în lupta cu depresia. Cu toate acestea, rămâne un fapt imposibil. Ketamina are o altă utilizare. Recunoscută la nivel înalt drept un agent de amorțire a simțurilor, tinerii o folosesc la petreceri. În anul 1999 a fost introdusă la categoria a III-a de risc a drogurilor. Folosind o anumită doză se poate atinge o falsă stare de bine. Această stare poartă denumirea de K-hole, o stare care aduce multe probleme. Este foarte periculos să intre pe mâini greșite. Se pare că o cantitate mare poate conduce la comă.

Medici îl folosesc aproape zilnic în camera de urgență. De cele mai multe ori se folosește în cazuri de durere extremă, ca dislocarea unui umăr. Aceasta are un efect calmant pentru oamenii răniți. Tensiunea le scade și sunt mai puțin agitați.

Utilizarea în scop „recreativ” este foarte periculoasă, precizează specialiștii. De cele mai multe ori aceasta este folosită în combinație cu alte droguri, conducând adesea la deces. Ketamina cumpărată de pe piața neagră nu poate fi sigură. A existat un caz în care un consumator de la un festival luase sirop de tuse în loc de ketamină.

În ciuda efectelor sale nocive, folosită în scopuri extra medicale, nu poate fi interzisă complet. Ketamina ajută foarte mult în domeniul medical. Ketamina este foarte folosită în țările foarte dezvoltate. Surse medicale spun că este folosită pentru reducerea durerii și pentru tratarea depresiei.

Interzicerea acesteia pentru persoanele care o folosesc cu scop „recreativ” nu ar  trebui să se întâmple. Pentru categoria de risc se pot găsi alte soluții. Lipsa ketaminei din sistemul medical ar aduce multă durere.