Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a împărtășit perspectivele sale cu privire la colaborarea sa politică, evidențiind relațiile construite cu lideri din diverse partide politice din România. Într-o participare recentă la emisiunea Insider politic de la Prima TV, a vorbit despre experiențele sale cu PNL, PSD și lideri marcanti precum Călin Popescu Tăriceanu și Viorel Hrebenciuc.

Kelemen Hunor a subliniat asocierea pozitivă cu Călin Popescu Tăriceanu, apreciindu-i înțelegerea și respectul acestuia față de diversitatea etnică din cadrul guvernării. "Depinde de perioadă. Am colaborat bine cu Călin Popescu Tăriceanu. E printre puţinii politicieni care niciodată n-a avut nicio ieşire la adresa comunităţii maghiare," a declarat președintele UDMR, potrivit News.ro.

Deși a constatat o colaborare bună cu PSD, a menționat că guvernarea efectivă cu acest partid nu a fost la fel de reușită, referindu-se la perioada scurtă de guvernare alături de Victor Ponta. Importanța proiectului Minority SafePack a fost punctul de turnură care a condus la încheierea acestei cooperări. În plus, Kelemen Hunor și-a exprimat regretul că nu a putut forma un guvern împreună cu actualul premier Marcel Ciolacu, menționând că UDMR a fost "expulzat de la guvernare".

În contextul colaborării cu PSD, Kelemen Hunor l-a menționat pe Viorel Hrebenciuc, descriindu-l ca pe o "figură foarte, foarte pozitivă" pentru gestionarea situațiilor conflictuale, în ciuda controverselor asociate numelui său.