În plină pandemie de coronavirus, Victor Costache, ministrul Sănătății, a decis că cel mai bine este să se retragă din această funcție și să își depună demisia. Decizia ministrului a stârnit un val de controverse, mai ales având în vedere criza prin care trece România în acest moment.

Kelemen Hunor susține că Costache nici nu ar fi avut ce căuta în fruntea Ministerului Sănătății. „Nu înțeleg ce a avut în cap când a acceptat funcția și când a fugit”, declară acestra contrariat.

Reclamă

Fostrul ministru al Sănătății este acuzat că ar fi făcut o mare greșeală cât a fost în funcție și anume trecerea mai multor servici în zona privată.

„Din punctul meu de vedere, Victor Costache nici nu ar fi trebuit să fie ministrul Sănătății, pentru că, în primul Guvern Orban, a acceptat mai puțini bani pentru minister decât avea în 2019, ceea ce arăta că nu înțelegea nevoile sistemului, necesitatea momentului din punct de vedere bugetar. Apoi s-a ocupat mai mult cum să treacă anumite servicii către zona privată, ceea ce a fost o greșeală.. Să fugi de la minister înseamnă că nu vrei să fii acolo când lucrurile se vor complica și mai mult. Demisia a fost o greșeală, pentru că, atunci când ai acceptat să fi ministru, se pune întrebarea de ce ai acceptat? Este iresponsabil să accepți funcția, iar după aceea să fugi de responsabilitate. Dacă ai acceptat, trebuia să duci lupta până la capăt. Nu înțeleg ce a avut în cap când a acceptat funcția și când a fugit”, a spus Kelemen.

Doctor bun, administrator slab

Hunor consideră că decizia proastă de testare a tuturor locuitorilor din București a fost doar un pretext pentru a pleca din fruntea Ministerului Sănătății.

„Acest lucru ne-a arătat că un medic strălucit nu este, neapărat, și un ministru bun. Acum este responsabilitatea premierului Orban să găsească un ministru, un om care, în această criză, va avea capacitatea de a gestiona și corecta ce se mai poate în sistem. Nu este momentul experiențelor și a căutării de soluții care nu au fost probate în sistem, ca manager”, a spus Kelemen Hunor.